Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Δεν φεύγει η Τουριστική Σχολή από τον Άγιο Νικόλαο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
5/8/2015
Δεν φεύγει η Τουριστική Σχολή από τον Άγιο Νικόλαο
Την Τουριστική Σχολή Αγίου Νικολάου  επισκέφτηκαν την Τετάρτη 5 Αυγούστου, μετά από πρόσκληση του Αναπληρωτή Διευθυντή  κ. Γεώργιου Κλεισαρχάκη,  ο Μανόλης Θραψανιώτης, Περιφερειακός Σύμβουλος και Γραμματέας του Π. Σ. Κρήτης και η  Μαρία Καφετζάκη, υπεύθυνη τουρισμού της Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο κ. Μιχάλης Λεμονής, διοικητικός υπάλληλος της σχολής.
    Οι υπεύθυνοι της σχολής εξέθεσαν τα προβλήματα που απασχολούν την σχολή και ιδιαίτερα  αναφέρθηκαν κυρίως στην έλλειψη του  διοικητικού προσωπικού, την εξεύρεση χώρου για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών  αλλά κυρίως εστίασαν στην υφέρπουσα φημολογία για πιθανό κλείσιμο και μεταφορά της στον γειτονικό Νομό, όπως ήταν ο σχεδιασμός της προηγούμενης κυβέρνησης.
 Ο Μανόλης  Θραψανιώτης τόνισε ότι είναι ψευδέστατη η φημολογία για το κλείσιμο και τη μεταφορά της σχολής από τον Άγιο Νικόλαο και δεν είναι στις προθέσεις της τωρινής κυβέρνησης, όπως διαβεβαιώνει ρητά και ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Ζαχαράτος. Επεσήμανε ωστόσο  ότι η φημολογία αυτή, κατά πάσα πιθανότητα σκόπιμη, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την στελέχωση των διοικητικών υπηρεσιών της σχολής, δημιουργεί ανησυχία στους  σπουδαστές και τις οικογένειες τους αλλά και αποτρέπει  υποψηφίους σπουδαστές να δηλώσουν ως επιλογή τους την ΑΣΤΕΑΝ. Κάλεσε  επίσης  όσους διακινούν τέτοιες πληροφορίες να τις τεκμηριώσουν.
    Η αντιπροσωπία διαβεβαίωσε επίσης ότι θα κάνουν κάθε προσπάθεια και προς κάθε κατεύθυνση, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα και τον Δήμο, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της σχολής. Τονίστηκε  επίσης ότι η τοπική κοινωνία είναι ανάγκη να κάνει  και δική της υπόθεση την σχολή, ώστε όλοι να συνδράμουμε για την αναβάθμιση της.
Ριζοσπαστική  Συνεργασία Κρήτης
της Περιφερειακής  Ενότητας Λασιθίου