Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης

Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης


Η Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης ευχαριστεί όσες και όσους μας εμπιστεύτηκαν και συμπορεύτηκαν μαζί μας στη δύσκολη μάχη που δώσαμε.
Σεβόμαστε το εκλογικό αποτέλεσμα που διαμόρφωσε ο Κρητικός λαός. Παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα αυτό δίνει σημαντική αύξηση στις δυνάμεις της ΡΣΚ σε σχέση με το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών του 2010, ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να ανατρέψει το τοπικό καθεστωτικό σύστημα και τους συσχετισμούς ώστε η Κρήτη να αλλάξει σελίδα βαδίζοντας μια νέα πορεία.
Οι συνδυασμοί που παρουσιάστηκαν ως ανεξάρτητοι και ακομμάτιστοι, αλλά τώρα τους υποστηρίζουν τα μνημονιακά κόμματα της συγκυβέρνησης, συνεχίζουν να κυριαρχούν, γεγονός που δεν εξασφαλίζει μια θετική πορεία για την Κρήτη.
Και οι δύο συνδυασμοί που βρίσκονται στο β γύρο δεν έχουν τοπικοαυτοδιοικητική αντίληψη, φιλοσοφία και πολιτική και στην ουσία γίνονται παρακολουθήματα της κεντρικής πολιτικής του Μνημονίου και της γραφειοκρατίας, ενώ σήμερα στηρίζονται από τα δύο κόμματα της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής συγκυβέρνησης . Για όλους αυτούς τους λόγους η ΡΣΚ συγκρούστηκε προεκλογικά και θα συνεχίσει να συγκρούεται με τις λογικές και τις πρακτικές των δυο συνδυασμών συνεχίζοντας να αγωνίζεται για να ανατραπούν οι συσχετισμοί της ευνοιοκρατίας και της διαχείρισης στην Περιφέρεια Κρήτης.
Αυτή τη στιγμή είμαστε μπροστά σε μια άλλη κρίσιμη μάχη. Τη μάχη των ευρωεκλογών. Μια κρίσιμη μάχη ικανή να ανατρέψει τους συσχετισμούς και να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα ανατροπής των πολιτικών της λιτότητας και των μνημονίων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Σε αυτή την αποφασιστική μάχη θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.
Καλούμε όλους τους πολίτες της Κρήτης να προσέλθουν την ερχόμενη Κυριακή στην κάλπη των ευρωεκλογών και να ψηφίσουν πολιτικά ενάντια στις δυνάμεις της συντήρησης με στόχο μια διαφορετική Ευρώπη, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.
Καλούμε τους πολίτες της Κρήτης να δώσουν δυναμικό παρών στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα, υποψήφιο για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Παρασκευή 23.05.14 στις 8μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Περιφέρεια Κρήτης

λογότυπο

Παράταξη: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Επικεφαλής: ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες :

ΦΙΛΙΠΠΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Ηράκλειο)
ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (Λασίθι)
ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Ρέθυμνο)
ΑΓΟΡΑΣΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Χανιά)

Δήμοι

Ηράκλειου
Δήμος
Παράταξη
Επικεφαλής
Αρχανών – Αστερουσίων
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ
ΔΡΑΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
Ηρακλείου Κρήτης
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΛΥΓΕΡΟΣ ΗΛΙΑΣ
Μαλεβιζίου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ
ΚΑΜΠΙΤΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Χερσονήσου
ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Λασιθίου
Δήμος
Παράταξη
Επικεφαλής
Ιεράπετρας
ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Σητείας
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΗΤΕΙΑΣ
ΣΚΑΡΒΕΛΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Ρεθύμνης
Δήμος
Παράταξη
Επικεφαλής
Αγίου Βασιλείου
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
Ανωγείων
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΩΓΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Μυλοποτάμου
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Ρεθύμνης
ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Χανίων
Δήμος
Παράταξη
Επικεφαλής
Σφακίων
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΦΑΚΙΩΝ
ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Χανίων
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΑΡΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Επίσκεψη της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας στην Τοπική Κοινότητα Βραχασίου

Υποψήφιοι της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης  με επικεφαλής τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη  και τους υποψήφιους  περιφερειακούς συμβούλους Αβραμάκη Μανόλη, και Μαρή Μιχάλη επισκέφτηκαν την τοπική κοινότητα Βραχασίου και συζήτησαν με τον πρόεδρο Γ.Φθενάκη και την τοπική  σύμβουλο Αστρουλάκη Κατερίνα.
Εκ μέρους της τοπικής κοινότητας τέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή. Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην ανάγκη για οριστική λύση για το λιμάνι του Σισιου με μελέτη- βυθομέτρηση- χρηματοδότηση και στη μελέτη για τη διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου Σισίου Μιλάτου. Υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά στη χαριστική κατάργηση του παραλιακού δρόμου από τον κο Δεικτάκη. Ακόμη αναφέρθηκαν στην ανάγκη ανάδειξης του ιστορικού μνημείου  του Σπηλαίου της Μιλάτου,  στην προσπάθεια δημιουργίας νέου σχολικού κτιρίου στο Σίσι και στην ανάγκη κατασκευής γηπέδου για να εξυπηρετήσει τις αθλητικές ανάγκες της περιοχής.
Από την πλευρά της αντιπροσωπίας της ΡΣΚ τονίστηκε η ανάγκη αντιμετώπισης των γενικών προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία του νομού Λασιθίου, στα θέματα κυρίως της Υγείας της ανεργίας και των εργασιακών σχέσεων , στον τουρισμό , στην παραγωγική ανασυγκρότηση, στην Εκπαίδευση, στη βελτίωση του οδικού δικτύου κλπ.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τους εκπροσώπους  της ΡΣΚ, για τις καταστροφικές επιπτώσεις που επιφυλάσσεται για την περιοχή απο την κατασκευή του υβριδικού έργου στο Αζιλακόδασος καθώς και τις επιδράσεις στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής από την ολοκλήρωση των έργων για το φράγμα Αποσελέμη. 
16.05.14
Το γραφείο τύπου

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Επίσκεψη της ΡΣΚ στο Οροπέδιο Λασιθιου


Το Οροπέδιο Λασιθίου επισκέφτηκε την Κυριακή 11 Μάη κλιμάκιο της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Μιχάλη Κριτσωτάκη , τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Μανώλη Θραψανιωτη και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Μανώλη Αβραμάκη , Μιχάλη Μαρή και Νίκο Πάτερο.  
Από την περιήγηση σ’ όλα τα χωριά και τις συζητήσεις με τους Λασιθιωτες διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά από τη μια η ερήμωση της υπαίθρου αλλά και οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες ,
Βασική προϋπόθεση για να ενταχτεί στην αναπτυξιακή ανάκαμψη της χώρας και το Λασίθι είναι η ανατροπή των πολιτικών  που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.
Η αρχή αυτής της πορειας θα ξεκινήσει από τις εκλογές της επόμενης και της μεθεπόμενης Κυριακης,

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΗΤΗΣ θα αποτελέσει τον πρωτεργατη σ΄αυτή την προσπάθεια ούτως ώστε ο εργατικός λαός του Λασιθίου να βρει την θέση του στην κοινωνία που του αρμόζει και να προσφέρει αυτά που μπορεί αυτός και ο τόπος του.

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση της ΡΣΚ για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση του λαού της Ιεράπετρας για τη στήριξη του νοσοκομείου

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης  Μ. Θραψανιώτης & οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δ. Γιαννίδης Χαρ. Δραγασάκης και  μέλη τις Ριζοσπαστικής Συνεργασίας παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στην Ισυγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Νοσοκομείο στην Ιεράπετρα και στη συνέχεια στην  κινητοποίηση στο κτίριο της 7ης ΥΠΕ, όπου συμμετείχε και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Μ. Κριτσωτάκης.
 Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση οφείλει να διεκδικήσει ένα κρίσιμο ρόλο 
  • ανάδειξης των ιδιαίτερων υγειονομικών αναγκών της  περιοχής μας, αντίστασης στην προωθούμενη  κατάργηση δομών,
  • στήριξης των πρωτοβουλιών κοινωνικής αλληλεγγύης ,
  • ελέγχου της κοινωνικής ανταποδοτικότητας των Μονάδων Υγείας  και Κοινωνικής Πρόνοιας με συμμετοχή στη Διοίκηση τους ,
  • συμβολής  στο δημοκρατικό προγραμματισμό  των δημόσιων υπηρεσιών υγείας,
  •  διεκδίκησης εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων για την ενίσχυση  των υγειονομικών και κοινωνικών υπηρεσιών .
Η αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και του Κοινωνικού Κράτους στη χώρα επιβάλλει την εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης . Δεν μπορεί τα προβλήματα των δημόσιων υπηρεσιών  Υγείας  να είναι «εκτός ύλης» για την πολιτική των Δήμων και των  Περιφερειών.
Δεν γίνεται η λειτουργία των  Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των Υγειονομικών Μονάδων του ΕΟΠΥΥ, των παραρτημάτων του ΕΚΑΒ,  των υπηρεσιών  Ψυχικής Υγείας  και των δομών πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων να μην απασχολούν την  αιρετή Περιφέρεια.  Γιατί  οι καλής ποιότητας δημόσιες υπηρεσίες υγείας, εκτός από κοινωνική επένδυση, αποτελούν και σημαντική αναπτυξιακή συνιστώσα και μπορούν να συμβάλλουν καταλυτικά στην αναβάθμιση του τοπικού τουριστικού «προϊόντος» .  
Γραφείο Τύπου
Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης

Συνέντευξη του υποψήφιου περιφερειακού σύμβουλου Μανόλη Αβραμάκη στο merambellonews.gr

Ο Μανόλης Αβραμάκης είναι συντοπίτης μας αρχιτέκτονας, ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Μεραμπέλλο και είναι πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων ν. Λασιθίου. Έχει συνεχή συμμετοχή στα κοινωνικά κινήματα που αναπτύσσονται και σε αυτές τις εκλογές είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Μιχ. Κριτσωτάκη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΗΤΗΣ. Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε μας μίλησε για την Περιφέρεια Κρήτης, για το νομό Λασιθίου και για το τί φιλοδοξεί να αλλάξει από τις προσεχείς εκλογές.
Πως κρίνετε τη θητεία του απερχόμενου περιφερειάρχη Κρήτης  Στ Αρναουτάκη συνολικά αλλά και ειδικά στο Ν. Λασιθίου;
Σε αυτές τις δυο εβδομάδες που απομένουν θα δεχθούμε κατακέφαλα ορυμαγδούς δημοσκοπήσεων, υποκριτικών υποσχέσεων, στημένων περιστατικών. Θα πνιγούμε σε έναν επικοινωνιακό καταιγισμό εκτοξευμένο από όλους εκείνους που θέλουν την Ελλάδα & την Κρήτη τυφλά υπάκουη, βαθιά γονατισμένη (αλλά όχι πεθαμένη), κάτω από μια κυβέρνηση που θα σιγουρέψει τα δάνεια και τις ύποπτες-συμβάσεις  τους για την δήθεν πράσινη ανάπτυξη  και βεβαίως τα πλουσιοπάροχα κέρδη τους.
Όλοι παρακολουθήσαμε την έκφραση αυτής τις πολιτικής από τον τωρινό περιφερειάρχη (Σ. Αρναουτάκη) ,ο μόνος στην χώρα που κάλεσε επίσημα τον Φούχτεν, δηλώνοντας την υποταγή του σ αυτή την καταστροφική πολιτική των μνημονίων ,και των εντολοδόχων τους .
Όλοι βιώσαμε και παλέψαμε με πανλασιθιώτικη κινητοποίηση   το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής , που μετέτρεψε το Λασίθι σε Λασιθιστάν  και εκφράστηκε  με:

Οι συναντήσεις και περιοδείες της ΡΣΚ Λασιθίου το Σαββατοκύριακο 3-4/5

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι συναντήσεις και περιοδείες  της ΡΣΚ Λασιθίου το Σαββατοκύριακο 3-4/5
ΣΑΒΒΑΤΟ 3/5/14
Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειαρχης  Μ. Θραψανιώτης & οι περιφερειακοί σύμβουλοι , Μ. Βάρδα ,Δ. Γιαννίδης ,Χ. Δραγασάκης , Χ. Παπαδάκης  το πρωί του Σαββάτου 3/5/14 επισκέφθηκαν την Λαϊκη αγορά στην Ιεράπετρα .
Περιόδευσαν στη Λαική αγορά και συνομίλησαν με παραγωγούς-πωλητές και πολίτες της περιοχής.  Επεσήμαναν δε ότι η  μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας την προώθηση των καταστροφικών της μέτρων και με το πρόσχημα μιας δήθεν εξυγίανσης και αναδιοργάνωσης, αυταρχικά και χωρίς να γίνει καμία διαβούλευση «χτυπά» τώρα και τις λαϊκές αγορές αποκλειστικά όμως προς όφελος των μεγάλων αλυσίδων και όχι προς όφελος των καταναλωτών.
Με τις ρυθμίσεις που προωθεί στο χώρο των λαϊκών αγορών προχωρά στον περιορισμό τους με απώτερο στόχο τη διάλυσή τους ενώ θα πληγούν και οι 50.000 οικογένειες που ζουν από το επάγγελμα αυτό.

Επισκέψεις της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης στο Επιμελητήριο Λασιθίου και στο Θεραπευτήριο Χ.Π. Λασιθίου (videos)

Σειρά επαφών και συναντήσεων με θεσμικούς φορείς του ν. Λασιθίου πραγματοποίησε η Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης.
Κλιμάκιο της ΡΣΚ με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Μ. Θραψανιώτη και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους  Μιχ. Μαρή και Μαν. Αβραμάκη συναντήθηκε με τον πρόεδρο, τη διοίκηση και εργαζόμενους του Επιμελητηρίου Λασιθίου. Υπήρξε ενημέρωση για τις δράσεις του Επιμελητηρίου, για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για το απαράδεκτο νέο θεσμικό πλαίσια για τα επιμελητήρια που προωθεί η κυβέρνηση. Από την πλευρά της ΡΣΚ τονίστηκε ότι αποτελεί δέσμευση της παράταξης ότι θα προσπαθήσει να προωθήσει την επιχειρηματικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αφού θεωρεί ότι αυτό είναι το απαραίτητο για την Κρήτη και το Λασίθι μοντέλο ανάπτυξης που πρέπει να ακολουθηθεί.